Column van Alize


Gedichtenmakerij - donderdag 14 november 2019

Een gedicht om te zingen, niets is mij te gek. Voor lieve en leuke gedichten is plek. Ik kan ook ouwehoeren, of ik schrijf een stoere of een rijmpje voor kleintjes of groten heel fijntjes... Ik sta open voor dichten!

Lees het hele bericht >
Ome Jan. Muziek uit 1993 - zondag 14 juli 2019

Ruim 25 jaar maak ik nu al regelmatig liedjes. Eerst alleen voor familieaangelegenheden en soms ook voor het werk. In het begin was de muziekkeuze beperkt, want de karaokemelodieŽn kwamen van cd's. Het nummer Ome Jan, bekend geworden door Willeke Alberti, heb ik vaak gebruikt. Het is een makkelijke melodie en zorgt altijd voor een goede stemming.

Lees het hele bericht >
I just wanna make love to you. Muziek uit 1960 - woensdag 15 mei 2019

'Wij willen graag een lied op dat nummer dat ooit in de Coca-Cola reclame gebruikt werd, met die glazenwasser. Onze collega wordt binnenkort 50, hij ziet er goed uit en zorgt jaarlijks voor de zomerbarbecue op het werk. Wil jij een lied voor ons maken? Het feestje is over anderhalve week, dus het moet wel makkelijk in te studeren zijn...'

Lees het hele bericht >
Een kwestie van geduld. Muziek uit 1996 - zondag 10 maart 2019

Soms lees ik mijn eerder gemaakte teksten nog eens terug en dan weet ik weer welk gevoel erbij hoorde of wat het schrijven van de woorden bijzonder leuk of bijzonder lastig maakte. In onderstaand geval was beide aan de orde, maar 'leuk' voerde toch de boventoon. Tja... eigenlijk vind ik het altijd leuk om een lied te schrijven...

Lees het hele bericht >
Ik vind je geweldig! Muziek uit 1965 - woensdag 2 januari 2019

In principe kan ik op elke melodie een tekst maken. Het is wel makkelijker als ik de melodie al ken. Gelukkig gaat mijn kennis van (pop)muziek reeds ver terug. Hieronder schrijf ik over het ontstaan van een liedtekst. Tevens vind je een (gedeelte van) de tekst die ik heb geschreven op dit nummer uit 1965.

Lees het hele bericht >