Column van Alize


I just wanna make love to you. Muziek uit 1960 - woensdag 15 mei 2019

I just wanna make love to you – Etta James
 
Onze Griek zelden ziek is nu vijftig jaar
Mooie vent wordt herkend aan zijn zwarte haar
Menig hart in de zaal slaat door hem op hol
Maar hij heeft aan zijn meisje zijn handen toch al vol!

De reden dat een groot aantal lezers het lied I just wanna make love to you van Jamesetta Hawkins wel kennen, is omdat het gebruikt werd in een Coca-Cola reclame. Dat was ook de reden waarom ik het gebruikte voor de huismeester van een fysiotherapiepraktijk die 50 jaar zou worden. Hij stond ook regelmatig op de ladder als volleerd glazenwasser, daarmee deed hij voor de Coca-cola reclame niet onder. Zijn collega’s vonden dit lied daarom perfect bij hem passen. Hij was ook een fervent barbecuer en dat kwam terug in het refrein. Want waar Etta James zo zwoel zingt: I just wanna make love to you daar past Hij zorgt voor de barbecue heel mooi in. Het was een groot succes. Dat kwam ook door het staccato gezongen refrein, waarmee ik dit stukje begon.

And I can tell by the way you walk that walk
And I can hear by the way you talk that talk
And I can know by the way you treat your girl
That I could give you all the loving in the whole wide world

Het is belangrijk dat daar de klemtonen goed gezet worden, anders loopt het niet. Het was overigens nog niet makkelijk om ook het laatste regeltje van dat couplet foutloos gezongen te krijgen door ‘het koor van collega’s’. De klemtoon moet namelijk vallen op ‘hij’, maar gevoelsmatig gaat de klemtoon naar ‘heeft’. Hierover moet je dan met de koorleden een afspraak maken anders wordt het een rommeltje.

Het is altijd weer een genot om Etta James het origineel te horen zingen. Het begint ook zo lekker met een soort blaasinstrument. Je weet daardoor redelijk goed wanneer je in moet zetten, hoewel dat lastig leek toen ik via www.karaoke-versie.nl de melodie aanschafte. Maar ik oefende zelf een paar keer, nam muziek en zang samen op en stuurde het naar het koor, zodat zij ermee konden oefenen.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >