Column van Alize


Ik vind je geweldig! Muziek uit 1965 - woensdag 2 januari 2019

Gedreven is ze en sterk
Ze houdt enorm veel van haar werk
En zij is nieuwsgierig
En heel erg leergierig
Ze is met haar rechtenstudie heel alert
Verdelings- alimentatie expert
Met ijzeren disciplien
Meervoudig bovendien
Blijft naar de toekomst zien!
Aaaannet

 
In november 2017 maakte ik deze tekst op de melodie van Ronnie Tober’s hitsingle Gewéldig. 
Er is een generatie die dit lied niet kent. Het is een hit in 1965, Ronnie is dan 20. Deze geboren Bussummer brengt zijn jeugd- en tienertijd door in Amerika. Hij zingt in de High School-musical en doet dat zo goed dat hij mag optreden voor de presidenten Kennedy en Nixon. In 1963 wordt hij door Willem Duys uitgenodigd in Voor de vuist weg. 
Waarschijnlijk heb ik in 1965, als 3-jarige, het lied ook wel meegezongen met de radio. De uitspraak van Ronnie doet wat Amerikaans aan …ik vind je gewáldig in één woord gewáldig…Maar, hij had daar ook zo’n 20 jaar gewoond. Zijn tekst is hier en daar wat gekunsteld, maar desondanks staat het vijf weken lang in de hitparade.
 
Zo mooi ben jij en lief 
Zo interessant en exclusief 
Ik vind je geweldig 
In één woord geweldig 
En als ik ooit weer op aarde komen zou 
Dan nam ik nooit een and're vrouw 
Dan één die sprekend leek 
Die net zo olijk keek
Ja één die sprekend leek 
Op joooouuu
 
Degene voor wie mijn versie van het lied bestemd is, heeft ooit eens koffie gedronken met Ronnie. Hiervan zijn mij geen details bekend, maar zo’n koffiemoment is best een goede reden om voor een bepaalde melodie te kiezen. Ik kocht de melodie via Karaoke-versie.nl en ging componeren.
Het moest een lied worden dat recht zou doen aan het werk van de toegezongen dame, die zich bezighoudt met wet- en regelgeving en daarnaast ook een heel aardige persoonlijkheid is. Zij heeft in haar werk een enorme ontwikkeling doorgemaakt en die gaat nog steeds door.
Ronnie treedt overigens ook nog steeds op. In 2018 heeft hij een gastoptreden bij de Toppers en onlangs vierde hij zijn 50 jarig artiestenjubileum. Gewáldig toch!
 
Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >